onsdag 9 april 2008

Folkets park

I slutet på 60-talet var det andra takter som stampades i Eksjö. Att rädda stans folkpark fanns inte på kartan men så har väl ränderna inte gott ur stans politiker under åren. Senare såldes ju även den fina Hotellträdgårds-paviljongen och kvar blev en "fin" parkeringsplats som ingen vet vad de ska göra med. Följande är klippt ur "Se" från 1967:

Det mera folkliga nöjeslivet i Eksjö lider av en svår anemi. Vill ni köpa en folkpark? Köp Eksjös! Den är till salu för 250 000 kronor, för det får man bra med tomtmark, teaterlokal, dansbana, skjutbanestånd och serveringslokaler. Just nu ligger parken öde. På dansbanan vittnar en tom ginflaska och en affisch, som säjer att Laila Westersund ska komma den 31 augusti, om förra sommarens nöjesliv. Ska det sjunga och spela om parken även i sommar så måste staden hoppa in och överta den för 250 000, Men stadens representanter vill inte betala mer än 139 000.


Mången pilsner har väl hanterats i dessa gröna lundar under åren så det är med vemod man konstaterar att de är ett minne blott. En kall, ett trevlgt liveband, slå ner arslet på en gräsig filt och bara njuta i sommarkvällen, eller hur!?
Nu är ju inte detta så enkelt i Eksjö och det finns väl föreskrivna regler var vi får ta oss en kall en:

Spritdrycker, vin, starköl och öl (folköl) får ej förtäras annat än i samband med
tillåten servering av sådana drycker, inom
- Storegårdsgatan och offentliga platser inom området som rymmer Prästängs- och
Storegårdshallarna med omgivande parkeringsplatser av sådana drycker,
- på offentlig eller därmed jämställd plats inom den s k
"centrumringen" i Eksjö, vilken avgränsas av gatorna
Järnvägsgatan, Regementsgatan, Grenadjärgatan och
Västerlånggatan.


Ack ja, det var bättre förr.

Har nå´n några bilder från Folkets park att dela med sig?

1 kommentar:

Anonym sa...

DDR och/eller ett "gulligt dockhus" = gamla öksjö.

Har ingen bild på Folkets park (kan åka bort o knäppa en bild på Blåsippans daghem kanske?) men väl på hotellträdgår'n...i Prästängen :p

VM i kommunalfullmäktigehjärnblödning är en stor (lokal) gren...